2022-04-22T15:57:24+00:00

AFSLANKEN IS KIEZEN VOOR JEZELF, OOK IN HET WEEKEND…

Het weekend is vaak een lastig moment wanneer je wilt afvallen. De hele week ben je al goed aan het opletten en dat lukt je best aardig. Je zit dan lekker in je ritme en er is structuur en overzicht. En dat zie je terug op de weegschaal, yes!

Fysiek merk je ook verschil. Je voelt je al minder opgeblazen en je broek gaat steeds losser zitten. Maar nu staat het weekend voor de deur en dat brengt je uit balans. En ohhhh, wat baal je daarvan, want je ben zo lekker bezig en dat wil je graag volhouden!  

Maar je hebt nu eenmaal een druk weekend. Boodschappen, sporten van de kinderen, het huishouden en een gezellige afspraak met vrienden. Kortom, een volle agenda en een hoop te doen. En juist op dat moment komt ook jouw interne criticus nog op bezoek. “Zie je wel, dat je niet kan volhouden, het lukt je toch niet.. “

Je weet echt wel wat je beter wel èn niet kan eten om gewicht te verliezen. Alleen hoe ga je dat managen in het weekend. Hoe kan je voor jezelf kiezen met alles wat je nog te doen hebt?  Jouw innerlijke criticus heeft geen geduld of aandacht voor jou. En dat merk je als een continue strijd met jezelf, een gevecht tegen dat stemmetje in je hoofd.

Afvallen is daarom niet alleen maar minder eten en meer bewegen. Het is ook belangrijk dat je kiest voor jezelf. Het gaat om jou. Jouw lichaam, jouw figuur, jouw lijf.

Vraag jezelf daarom eens af:

🤯 Wat doet het maken van keuzes met jou als persoon? 

🤯 Wat gebeurd er in je hoofd als je wilt afvallen en daarmee kiest voor jezelf? 

🤯 Waar brengen jouw gedachten je naar toe? 

🤯 Het stemmetje in je hoofd, .. wat zegt dat tegen jou? 

Wat gebeurd er in jouw hoofd als je wilt afvallen? Wordt het dit weekend weer een strijd tegen jezelf?  “Een glaasje rosé, moet toch kunnen..?”  

Dat heb je verdiend want je hebt immers de hele week:

🥦……goed opgelet?

🤓……hard gewerkt?

💪🏻……extra gesport?

👍🏻……je best gedaan?

🧀……nauwelijks gesnackt?

Kies voor jezelf en herken de stemmentjes en neem afscheid van je oeroude overtuigingen. Oefen met “nee, bedankt…”

 

NEE = OKAY

 

En dat glaasje rosé, dat toch moet kunnen..? Nee, bedankt ik ben ok 😀

Kies bewust voor een slankere versie van jezelf.. Je bent het waard!

 

Goed weekend!

 Helga Sierat

 Afslankcoach