WIE BEN IK2021-01-06T12:12:30+00:00

Aangenaam, mijn naam is Helga Sierat

Helga Sierat

AFSLANKCOACH

Mijn passie: goede voeding, beweging en een positieve mindset voor een optimaal gewicht door een betere leefstijl met meer aandacht voor jezelf

“Mijn missie is mensen helpen weer lekker in hun vel te komen”

Ik ben altijd al nieuwsgierig geweest hoe ons lichaam werkt. Een typische “waarom-vrager”.  Het was dan ook niet vreemd dat ik uiteindelijk een opleiding ging volgen wat natuur en de werking van het menselijk lichaam nog meer zou uitverdiepen. Ik startte met klinische chemie, de medische kant. Maar na een aantal jaar werken als medisch analist in een gerenomeerd ziekenhuis kon ik het toch niet echt mijn “ei” kwijt.  Daarom besloot ik mijn kans te wagen in de IT. Ik werd omgeschoold tot programmeur en jeetje wat heb ik daar een hoop geleerd! 

Echter na verloop van tijd werd ik onrustig.  Ik had een mooie functie bij een groot Amerikaans IT bedrijf, maar realiseerde dat mijn gezondheid er niet echt op vooruit ging. Ik zat de hele dag binnen in een kantoor gebouw. That’s not me!

Het sluimerende resultaat: Ik zat niet meer lekker in mijn vel, ik was snel moe, futloos, geïrriteerd en aangekomen! Ik vond mezelf niet meer leuk.

Eind 2004 was ik er klaar mee en gooide ik het roer om. Ik veranderde mijn instelling en ging op zoek naar nieuwe inzichten en toepassingen om op een meer evenwichtige en stabiele manier zoveel mogelijk uit het leven te halen. Waarbij geluk, gezondheid en genieten centraal staan. Een betere balans in mijn leven is wat ik wilde. 

Ik viel af, mijn vertrouwde gewicht kwam weer terug en ik kreeg weer zin om dingen te doen. Mijn positiviteit en enthousiasme kwam weer tevoorschijn. Wat een energie, ik straalde weer! 

Dit gevoel gunde ik iedereen! Ik ben daarom verder gaan studeren en heb mijn baan in de IT opgezegd. In juni 2005 ben ik mijn praktijk gestart. Om jou te kunnen helpen weer lekker in je vel te komen ben ik mij gaan specialiseren in wat het lichaam nodig heeft voor een optimale gezondheid, met goede voeding, beweging en een positieve mindset als basis. Speciaal voor mensen met overgewicht. Want als er sprake is van overgewicht is iedere kilo die je minder weegt een directe winst voor je gezondheid. 

Mijn visie op het afslanken: moeilijk is niet onmogelijk

Mijn visie op afslanken is dat een gezond gewicht vooral een kwestie is van doen. Niet te lang over nadenken maar in beweging komen en keuzen maken. Afslanken hoeft niet ingewikkeld te zijn, het wordt vaak onnodig gecompliceerd gemaakt. Afslanken start tussen je oren. In de basis is iedereen hetzelfde, maar vind je de 10 verschillen dan is jouw succes gegarandeerd. Geef daarom het lichaam datgene wat het echt nodig heeft en je zit snel weer lekker in je vel. 

“If you want to change your body..

..you have to change your lifestyle”

 

KPNI:  klinische psycho-neuro-immunologie,  is een wetenschappelijke én persoonlijke ontdekkingsreis langs alles dat cellen via weefsels en organen verbindt met de gezondheid van de mens binnen zijn huidige én evolutionaire context. De erkende wetenschap is gebaseerd op de meest recente wetenschappelijke inzichten omtrent voeding, immunologie, endocrinologie, neurologie en psychologie.