SABOTEER JIJ JEZELF?
03 mei 2024 

SABOTEER JIJ JEZELF?

Stel je voor: je staat voor je kledingkast, en je trekt die ene spijkerbroek aan die je zo graag wilt dragen. Maar het lijkt alsof hij net iets te strak zit. Je zucht en frustreert jezelf terwijl je probeert de knoop dicht te krijgen. Het is niet alleen een kwestie van comfort, maar ook van zelfvertrouwen. Je wilt je weer lekker voelen in je kleding, jezelf zien stralen in dat favoriete jurkje.

En dan, op een dag, neem je de beslissing. Je gaat ervoor. Je begint aan die reis naar een gezonder leven, naar een fitter lichaam. En langzaam maar zeker, naarmate de kilo's beginnen te verdwijnen, voel je die boost van energie en zelfvertrouwen. Het is alsof elke verloren kilo een stap dichter bij je doel brengt.

Afvallen en nooit meer terugkijken

Sinds 2005 heb ik talloze mensen begeleid, waarbij hun gewicht de weg naar geluk blokkeerden. Vrouwen die streven naar dat ene gemeenschappelijke doel: afvallen en nooit meer terugkijken. En geloof me, ik heb door de jaren heen zoveel geleerd van alle dames die je zijn voorgegaan.

Laten we een paar van die waardevolle inzichten delen die ik heb opgedaan. En wees gerust, je hoeft niet bang te zijn dat je jezelf op een strikt dieet moet zetten. Natuurlijk is voeding belangrijk, dat staat buiten kijf. Maar uiteindelijk draait het allemaal om jouw keuzes, jouw gedrag. Want wanneer je op die weegschaal staat, weet je dat het getal een directe reflectie is van de keuzes die je hebt gemaakt.

De keuzes die je maakt

De keuzes die je maakt, wat je doet en niet doet, je gedrag, daar heb je invloed op.. daar ben jij verantwoordelijk voor:

  • Jij beslist wat je wel of niet in je mond stopt…
  • Jij beslist zelf of je wel of niet beweegt…
  • Jij beslist over het lot van dat ene wijntje, gebakje, patatje, koekje, etc …
  • Jij beslist voor een “ja, ik doe het” of “nee, vandaag niet”

Maar soms, soms voelt het alsof je hoofd niet meewerkt. Alsof er een loodzware deken over je heen ligt, waardoor je geen energie hebt, niet lekker in je vel zit. Je schuift jezelf naar de achtergrond, terwijl je alles en iedereen om je heen belangrijker maakt dan jezelf.

Een stukje taart kan geen kwaad toch?

Wat als je jezelf onbewust saboteert? Als je jezelf altijd op de tweede plaats zet, terwijl je eigenlijk je eigen prioriteit zou moeten zijn?

Die stemmetjes in je hoofd die je van je doel afhouden. Die belemmerende overtuigingen, die altijd op de achtergrond sluimeren. Die "ja, maar's..." die je elke keer weer tegenkomt als je een stap vooruit probeert te zetten.

Maar weet je wat? Je bent sterker dan die stem. Je bent krachtiger dan die belemmerende gedachten. Het is tijd om naar voren te stappen, om te kiezen voor jezelf, om te kiezen voor een leven waarin jij de hoofdrol speelt.

Controle krijgen over je gewicht

Dus onthoud, de kracht ligt in jouw handen. 

Jouw keuzes,  jouw acties, jouw gedrag - daar heb je controle over. Word de baas over je gewicht, en pak de controle want jij beslist.

En dat, lieve lezer, is waar jouw reis naar een gezonder, slanker en gelukkiger leven begint!


Helga Sierat

Specialist op het gebied van voeding & gezondheid
     gericht op mentaliteits- en gedragsverandering.
Over de schrijver
Al sinds 2005 leidt ze mensen naar een gezondere levensstijl met blijvende resultaten. Ontdek een aanpak die niet alleen gewichtsverlies biedt, maar ook een blijvende controle over je eetgewoonten. Word slank en vol zelfvertrouwen met de begeleiding van Body Management.
Reactie plaatsen
;