AFVALLEN EN GOEDE VOORNEMENS
04 januari 2024 

AFVALLEN EN GOEDE VOORNEMENS

Afvallen is vaak de eerste stap naar een gezonder en fitter leven als onderdeel van de goede voornemens voor het nieuwe jaar! 

Het is vaak het begin van een mooie reis, waarbij jij centraal staat. Hier zijn enkele praktische tips en motiverende inzichten om je te begeleiden op deze reis naar een nieuwe en slankere versie van jezelf.

1. Stel realistische doelen

Maak het niet te groot door het stellen van realistische doelen en verdeel deze in kleinere stappen die makkelijk te bereiken zijn. Richt je niet alleen op het eindresultaat, maar juist op de kleinere overwinningen onderweg. Bijvoorbeeld, eet meer groente dan je normaal gewent bent. Ga iedere dag minimaal 30 minuten naar buiten, of verminder je suikerinname,

2. Plan je maaltijden

Een gezond voedingspatroon is essentieel voor gewichtsverlies. Door je maaltijden van te voren te plannen zorg je dat ze evenwichtig zijn. Een evenwichtige maaltijd bestaat uit een mix van magere eiwitten, volle granen, gezonden vetten en veel groenten. Dit helpt je om de hele dag verzadigd te blijven en je energie te behouden. Dat wil jij toch ook?

3. Drinken, drinken en drinken 

Vergeet niet voldoende water te drinken. Water helpt bij het afvoeren van de afvalstoffen die vrijkomen bij het afvallen en verminderd je hongergevoel. Wat veel mensen niet weten is dat je voor een goede vetverbranding ook voldoende vocht nodig hebt. Het stimuleert namelijk je stofwisseling. Het gaat natuurlijk om het drinken van water, dat is de enige vloeistof waar je lichaam direct iets aan heeft. 

4. Beweeg regelmatig

Bewegen hoort bij een gezonde leefstijl en daarbij onderhoudt je ook een slank gewicht. Mensen zijn niet gemaakt om de hele dag stil te zitten. Kies een vorm die bij je past en je ook leuk vindt. Wandelen, joggen, fietsen. yoga of dansen. Probeer minstens 30 minuten per dag te bewegen en maak er een gewoonte van. 

5. Wees lief voor jezelf

Wees geduldig en vriendelijk voor jezelf. Gewichtsverlies is een proces en het normaal om ups en downs te ervaren. Beloon jezelf voor je inspanningen en herinner jezelf eraan dat elke stap in de goede richting een overwinning is. 

6. Je hoeft het niet alleen te doen

Samen sta je sterker! Zoek steun bij vrienden, familie , zoek een afslankcoach of sluit je aan bij de Body Management Club. Het delen van ervaringen, successen en uitdagingen kan je helpen en motiveren. 

Dit jaar is jouw jaar om te stalen en te werken aan een gezonder, gelukkiger zelfbeeld. Wees trots op de keuze die je hebt gemaakt en onthoudt dat elke kleine stap telt. Jij hebt de kracht om je doelen te bereiken en deze reis zal een mooie bestemming hebben. 

Op naar een gezonder 2024 en een stralende nieuwe jij! 

Liefs, Helga Sierat

Over de schrijver
Al sinds 2005 leidt ze mensen naar een gezondere levensstijl met blijvende resultaten. Ontdek een aanpak die niet alleen gewichtsverlies biedt, maar ook een blijvende controle over je eetgewoonten. Word slank en vol zelfvertrouwen met de begeleiding van Body Management.
Reactie plaatsen
;