AFVALLEN EN SINTERKLAAS
27 november 2023 

AFVALLEN EN SINTERKLAAS

Het is weer de tijd van het jaar waarin Sinterklaas met zijn gezellige Pieten ons land bezoekt,  en dat betekent ook dat de verleidingen van pepernoten, chocoladeletters en marsepein op de loer liggen. Maar wees gerust, het is absoluut mogelijk om te genieten van dit feest zonder de controle over je gezonde levensstijl te verliezen. Hier zijn een paar waardevolle tips die je helpen afvallen tijdens het Sinterklaasfeest.

1. Bewuste keuzes maken, het begint allemaal met het maken van een bewuste keuze over wat je wel en niet eet. Kies bijvoorbeeld voor een kleinere portie pepernoten in plaats van een hele zak. Of ga voor die heerlijke warme herfstthee of een lekkere kop koffie in plaats van een stuk chocolade?

2. Geniet met mate,  van Sinterklaas lekkernijen betekent niet dat je jezelf moet overladen met suiker en calorieën. Probeer te genieten van kleine porties en neem de tijd om elke hap te waarderen. Zo kun je de smaak volledig ervaren zonder te veel te eten. 

3. Plan je traktaties , als je weet dat er tijdens Sinterklaasfeesten verleidelijk eten aanwezig zal zijn, plan dan van tevoren. Ga niet met een lege maag naar de het Sinterklaasfeest. Zorg ervoor dat je gezonde maaltijden hebt gegeten voordat je naar een feest gaat, zodat je minder geneigd bent om te veel te snacken.

4. Blijf actief, het Sinterklaasfeest is een geweldige tijd om actief te blijven. Ga een wandeling maken met familie of vrienden na het eten of organiseer een activiteit waarbij iedereen betrokken is. Op die manier verbrand je wat extra calorieën en blijf je in beweging.

5. Overweeg gezonde alternatieven,  voor traditionele Sinterklaaslekkernijen. Bijvoorbeeld, kies voor pure chocolade in plaats van melkchocolade, of maak zelf gezonde pepernoten met volkorenmeel en speculaaskruiden.  

6. Water drinken is key. Soms kan het lichaam dorst verwarren met honger. Zorg ervoor dat je voldoende water drinkt, vooral als je neigt naar het snoepgoed. Het drinken van water geeft je een vol gevoel en voorkomt dat je onnodig veel eet.

7. Beperk Sinterklaasfeest tot 1 dag,  want om je gewichtsdoel te behalen, is het slim om het Sinterklaasfeest te concentreren op één dag. Door de lekkernijen en vieringen te beperken tot een specifieke dag, kun je genieten van de feestvreugde zonder de angst voor overmatige inname van calorieën.

8. Wees lief voor jezelf, het is belangrijk om te onthouden dat afvallen tijdens het Sinterklaasfeest niet betekent dat je alles moet opgeven. Wees lief voor jezelf en geniet van de feestelijkheden. Het draait allemaal om balans en bewuste keuzes maken.

Tot slot;  In de zoektocht naar een gezondere levensstijl is het belangrijk om bewuste keuzes te maken, zelfs tijdens feestelijke periodes zoals Sinterklaas. 

Door bewuste keuzes te maken en actief te blijven, kan je nog steeds genieten van het feest zonder schuldgevoelens. 

Wees daarom trots op je inspanningen en vier het feest met aandacht en liefde. Geniet van een gezellig Sinterklaasfeest!


Helga Sierat

Specialist op het gebied van voeding & gezondheid
     gericht op mentaliteits- en gedragsverandering.
Over de schrijver
Al sinds 2005 leidt ze mensen naar een gezondere levensstijl met blijvende resultaten. Ontdek een aanpak die niet alleen gewichtsverlies biedt, maar ook een blijvende controle over je eetgewoonten. Word slank en vol zelfvertrouwen met de begeleiding van Body Management.
Reactie plaatsen
;