VOLHOUDEN APPELTJE & EITJE
18 januari 2024 

VOLHOUDEN APPELTJE & EITJE


Met dit plan gaat het lukken. Gezonder leven, afvallen, meer bewegen. Januari is de maand van de goede voornemens. Je bent dan ook vol goede moed gestart op 1 januari. De eerste week ging super goed. De tweede week ging het al iets minder. En nu is week 3 gestart en merk je dat je de feestdagen al bent vergeten en dat je jouw goede voornemens niet meer zo goed kan herinneren. Hoe ga je nu volhouden? Alles begint met een gedachte, een idee, een wens, vaak ontstaan na een ergernis. 

Omdat je ergens tegenaan loopt, iets niet lekker gaat, je niet lekker in je vel zit. Meestal is dit iets praktisch. Je broek zit te strak, je bent snel moe en je mist plezier in de dingen die je vroeger zo leuk vond.


Dit zijn de eerste signalen die je lichaam geeft dat het tijd wordt om iets te veranderen.
Om iets te veranderen wat je niet prettig vindt moet je de ergernis ook echt waarnemen en voelen. Daarom zijn deze signalen van groot belang. Het helpt je om in actie te komen, om te verbeteren. Het zorgt voor motivatie en geeft je drijfveer en kracht. Maar waar begin je en hoe jou je vol? 

BEN JIJ KLAAR OM JE IDEALE GEWICHT TE BEREIKEN? 

De onderstaande stappen gaan je helpen dat je volhoudt en dit jaar wel gaat afvallen!
Doe het voor jezelf. Alleen jij kan de keuze maken die voor jou goed voelt. Jij bent de sleutel van je eigen succes.


Doe het daarom voor jezelf. Bepaal je doel. Wat wil je bereiken? Wil je je fitter en energieker voelen, dat leuke jurkje weer aan of die spijkerbroek die altijd zo lekker zat.
Zonder richting bereik je nooit je doel en zonder doel kan je nooit je richting bepalen. Wat het ook is wat je wilt bereiken, maak het concreet. Waarom wil je dat bereiken, wat gaat er voor je veranderen als je je doel hebt bereikt?


Dit is een belangrijke stap en bepaald of je volhoudt of niet. Jammer genoeg wordt deze stap vaak overgeslagen of oppervlakkig gehouden. Schrijf daarom voor jezelf eens 20 argumenten op. Doe je ogen dicht, wat zie je wanneer je je doel hebt bereikt. 

Hoe voel je je dan? 

Wat kan je wat je nu niet kan. Schrijf dit allemaal op. Waar ga je het doen? Alleen, bij een club, met een afslankcoach? Neem stappen die jou helpen je doel te bereiken. Kom in actie en maak het tastbaar voor jezelf. Alleen maar zeggen dat je wilt afslanken, of eraan denken, gaat je niet helpen je doel te bereiken. Samen sta je sterk, kom in actie, neem die stap en maak een plan.

Wanneer ga je starten? Wanneer wil je je doel bereikt hebben. En wees daarin eerlijk naar jezelf. Wanneer je voor jezelf je doelen concreet uitschrijft, kan je ze in kleine stapjes en sub-doelen uiteen zetten. Dan weet je precies hoe het gaat. Of je moet bijsturen of dat je op schema loopt. 

Maak een AFSLANKPLAN voor jezelf waar je al deze stappen in noteert. Bovenstaande stappen zijn zo essentieel dat ze onderdeel van mijn afslankprogramma’s: 

Vind je het lastig en kan je wel wat hulp gebruiken, aarzel niet en maak een afspraak. Ik help je graag.

Helga Sierat 

Afslankcoach & Orthomoleculair kPNI Therapeut

Over de schrijver
Al sinds 2005 leidt ze mensen naar een gezondere levensstijl met blijvende resultaten. Ontdek een aanpak die niet alleen gewichtsverlies biedt, maar ook een blijvende controle over je eetgewoonten. Word slank en vol zelfvertrouwen met de begeleiding van Body Management.
Reactie plaatsen
;