PASEN, ZO MAAK JE SLANKE KEUZES
21 maart 2024 

PASEN, ZO MAAK JE SLANKE KEUZES

Hoe ga je om met de verleiding als je een doel voor ogen hebt waarin je vastberaden bent om gezonder te leven en die extra kilo's kwijt te raken?

Pasen , voor mij brengt dat vooral vrolijke herinneringen naar boven, gezellig met de hele familie aan tafel, de geur van versgebakken broodjes en de kleurrijke paaseitjes. Geur is een krachtig zintuig dat direct verbonden is met je gevoel. Wanneer ik vers gebakken brood ruik, word ik blij en krijg ik trek. Geur, zoals versgebakken broodjes of vers gezette koffie, kan je eetlust opwekken en je onbewust en razend snel verleiden. 

Weerstand aan de paashazen

Misschien herken je het wel bij jezelf; terwijl je door de gangpaden van de supermarkt loopt, voelt de verleiding als een gevecht om niet toe te geven aan al die heerlijke paaseitjes, de paasbroden en die leuke chocolade-paashazen die je pad kruisen. 

Je weet dat je jezelf moet beheersen als je je dieetdoelen wilt bereiken en dan kunnen feestdagen zoals Pasen een echte uitdaging vormen. 

Het paasontbijt, paaseitjes en andere verleidelijke mooie en kleurrijk ingepakte snoepgoed kunnen je in verleiding brengen om van je gezonde eetgewoonten af te wijken. Maar met de juiste mindset en handige trucs kun je nog steeds genieten zonder je dieetdoelen uit het oog te verliezen. 

Laten we eens kijken naar enkele tips om je te helpen op koers te blijven tijdens Pasen.

Tips voor de paasdagen

1. Plan vooruit:

Begin met het maken van een plan voor de paasdagen. Bedenk welke gerechten je wilt bereiden en welke gezonde alternatieven je kunt kiezen. Zoek recepten die passen binnen je dieet en maak een boodschappenlijstje met de benodigde ingrediënten.

 2. Maak gezonde keuzes:

Tijdens het paasontbijt kun je ervoor kiezen om eiwitrijke gerechten zoals roerei met groenten of Griekse yoghurt met fruit te eten. Vermijd zoete broodjes en beperk je inname van zoete en koolhydraatrijke voedingsmiddelen zoals croissants en muffins.

3. Beperk de inname van suiker:

Paaseitjes zijn ongetwijfeld verleidelijk, maar ze zitten boordevol suiker en kunnen je dieet saboteren. Probeer je inname van zoete lekkernijen te beperken door te kiezen voor kleine porties van gezondere alternatieven zoals pure chocolade met een hoog cacaogehalte.

4. Luister naar je lichaam:

Het is belangrijk om naar je lichaam te luisteren en alleen te eten wanneer je echt honger hebt. Probeer jezelf niet te overeten alleen omdat het Pasen is. Geniet bewust van je maaltijden en stop met eten wanneer je je voldaan voelt. Neem daarom de tijd om te eten.

5. Blijf voldoende water drinken:

Drink voldoende water gedurende de dag om gehydrateerd te blijven en je hongergevoel onder controle te houden. Soms wordt dorst verward met honger, dus door gehydrateerd te blijven kun je overmatig eten voorkomen.

6. Blijf actief:

Houd je lichaam in beweging tijdens de paasdagen. Maak een wandeling na het eten of organiseer een actieve buitenactiviteit met vrienden en familie. Door actief te blijven, verbrand je calorieën en voel je je energiek.

Word je bewust van wat je onbewust verleidt

Wil je je eetgedrag onder controle krijgen, dan is het belangrijk om je bewust te worden wat je verleidt. Als afslankcoach, gespecialiseerd in gedrag en motivatie,  help ik jouw inzicht te krijgen wat voor jou een aanleiding is om te eten. 

Geur en kleur spelen een belangrijk rol om je te verleiden tot eten. Daar wordt door o.a. supermarkten handig gebruik van gemaakt. Het is niet voor niets dat de geur van vers gebakken broodjes je tegemoet komt zodra je de winkel in stapt. Er zijn allemaal trucjes om je koopgedrag te beïnvloeden, zonder dat je het door hebt.

Onthoud dat het afvallen een proces is dat tijd en toewijding vergt. Wees niet te streng voor jezelf tijdens de feestdagen, maar blijf gefocust op je langetermijndoelen. 

Met de juiste mindset en bovenstaande tips kun je genieten van Pasen en toch op een gezonde manier afvallen.

Hele fijne paasdagen!

Vind je het lastig en kan je wel wat hulp gebruiken, aarzel niet en maak een afspraak. Ik help je graag.Helga Sierat

Specialist op het gebied van voeding & gezondheid
     gericht op mentaliteits- en gedragsverandering.
Over de schrijver
Al sinds 2005 leidt ze mensen naar een gezondere levensstijl met blijvende resultaten. Ontdek een aanpak die niet alleen gewichtsverlies biedt, maar ook een blijvende controle over je eetgewoonten. Word slank en vol zelfvertrouwen met de begeleiding van Body Management.
Reactie plaatsen
;